• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

ДПАУ роз’яснила відображення у звітності коригувань обсягів придбання без ПДВ тощо

Новини права ДПАУ роз’яснила відображення у звітності коригувань обсягів придбання без ПДВ тощо

         Лист ДПАУ від 05.09.2011 р. №9962/5/15-3416 Щодо відображення у звітності коригувань обсягів придбання без ПДВ      ДПАУ надала роз’яснення деяких питань обкладення ПДВ.

    1. Щодо відображення у податковій звітності розрахунку коригувань обсягів придбання товарів/послуг без ПДВ.

    Відповідно до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість (наказ ДПАУ від 25.01.2011 р. №41 Про затвердження форм та порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість ), придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення) без ПДВ на митній території України товарів/послуг та необоротних активів з метою їх використання у межах госпдіяльності платника для здійснення операцій, які:

  • — підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 0%, — відображається у рядку 11.1 податкової декларації з ПДВ;
  • — не є об’єктом оподаткування (ст. 196 р. V ПКУ) та/або звільнені від оподаткування (ст. 197 р. V ПКУ, підр. 2 р. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до п. 186.2, 186.3 ст. 186 р. V ПКУ за межами України), — відображається у ряд. 11.2 податкової декларації з ПДВ.
    Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми ПЗ та ПК постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню (п. 192.1 ст. 192 ПКУ).

    Такі коригування обсягів придбання, за якими не нараховувався ПДВ, відповідно до Порядку №41 відображається у ряд. 16.1.1 податкової декларації з ПДВ.

    У разі заповнення ряд. 16.1.1 податкової декларації з ПДВ відповідно до Порядку №41 у складі декларації з ПДВ подається Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації з ПДВ (Д1) (дод. 1 до податкової декларації з ПДВ).

    У р. II Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з ПДВ (Д1) відображається коригування податкового кредиту згідно зі ст. 192 р. V ПКУ за обсягами придбання товарів/послуг, необоротних активів, включених у ряд. 10 та 15 декларації з ПДВ.

    Враховуючи, що форма Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з ПДВ (Д1) не передбачає відображення коригування ПК за обсягами придбання товарів/послуг, за якими не нараховувався ПДВ, до внесення змін до Порядку №41, таке коригування відображається у табл. 2 р. II Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з ПДВ (Д1).

    При цьому у випадку коригування операцій, що були засвідчені податковими накладними, у гр. 2 — 7, 9 табл. 2 зазначаються відповідні реквізити розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних, у гр. 10 табл. 2 — проставляється прочерк, а у гр. 8 табл. 2 поряд з підставою для коригування податкового кредиту з ПДВ зазначається, що це коригування здійснюється за операціями, що були включені до ряд. 11.1 чи 11.2 податкової декларації з ПДВ за відповідний звітний період.

    У разі коригування операцій, що не були засвідчені податковими накладними (придбання товарів/послуг, що не є об’єктом оподаткування, придбання у неплатників ПДВ), у гр. 2, 3 табл. 2 зазначаються відповідні реквізити постачальників, у гр. 4 — 7, 10 табл. 2 проставляються прочерки, а у гр. 8 табл. 2 поряд з підставою для коригування ПК з ПДВ зазначається, що це коригування здійснюється за операціями, що були включені до ряд. 11.1 чи 11.2 податкової декларації з ПДВ за відповідний звітний період.

    2. Щодо відображення у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних та декларації з ПДВ послуг, отриманих від нерезидента, місце постачання яких відповідно до ст. 186 ПКУ визначається за межами митної території України.

    Операції з отримання резидентом послуг від нерезидента, місце постачання яких визначено за межами митної території України, відображенню в податковій декларації з ПДВ і в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних не підлягають.

    3. Щодо вимог до печатки, якою скріплюється податкова накладна

    Це питання розглянуте у листі ДПАУ від 26.05.2011 р. №14839/7/16-1517 Про податок на додану вартість.

    Маріанна ХОМІЦКА, «Дебет-Кредит»






Обсуждаемая новость:
Папа Римский Бенедикт XVI прочел последнюю проповедь

      Папа Римский Бенедикт XVI прочел последнюю проповедь ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Свєточка, велике спасибі Вам за швидку й докладну відповідь! Багато в чому вона мені допомогла та зіграла важливу роль при вирішенні питання з податковою. Не впевненний, на що обернулася б ситуація без Вашої дієвої допомоги.
   Наразі, документи підготовив належним чином, справи пішли на краще. Сподіваюсь на подальшу співпрацю. Хотілося б також побажати Вам успіхів на майбутнє та багато вдячних клієнтів! Поважаю! Михайло Васильович!
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: