• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Заборона виїзду за кордон – як зняти?

Новини права Заборона виїзду за кордон – як зняти?

       Обмеження в праві виїзду за кордон не обов’язково має бути встановлено у рішенні суду. Особа може й не знати про її існування. Довгоочікувана поїздка може перетворитись на неприємний сюрприз, коли на кордоні повідомляють, що ви є у списку осіб, виїзд за межі України яким обмежено.

    Заборона виїзду за кордон встановлюється з підстав, чітко встановлених законом і носить тимчасовий характер, пов'язаний з періодом дії конкретної підстави (тимчасове обмеження).

адвокат допомогає зняти заборону виїзду за кордон

    Перш ніж мова піде про зняття заборони, розберемося з яких підстав вона може бути застосована.
    Далі наводжу підстави обмеження виїзду за кордонb>, встановленні Законом України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України»:

  1. Особа володіє інформацією, що становить державну таємницю.
  2. До особи застосовано запобіжний захід, який передбачає обмеження права виїзду.
  3. Відбування покарання за вчинення кримінального правопорушення.
  4. Ухилення від виконання зобов’язань, якщо це встановлено у рішенні суду чи акті органу державної влади, який вправі приймати таке рішення (наприклад, ухилення від погашення заборгованості перед банком, заборгованість відносно сплати аліментів).
  5. Перебування під адміністративним наглядом Національної поліції.

    В більшості випадків, особа, яка має обмеження в праві виїзду – знає про це. Але не завжди. Особливо це стосується пункту коли обмеження накладено у зв’язку з ухиленням від виконання зобов’язань (заборгованість по сплаті комунальних послуг, борг за кредитом, несплата аліментів, тощо). Питання про ініціювання обмеження боржнику права виїзду за кордон вирішується державним або приватним виконавцем без виклику і повідомлення сторін. Державний або приватний виконавець готує подання до суду для застосування тимчасового обмеження виїзду за кордон. Суд виносить ухвалу.

    Що стосується заборгованості по сплаті аліментів, то якщо її розмір перевищує суму платежів за чотири місяці - виконавець сам вправі винести постанову про встановлення тимчасового обмеження виїзду за кордон.
    Зняти заборону на виїзд можна шляхом:

  • Апеляційного оскарження ухвали суду, якою накладено обмеження на виїзд.
  • Подання боржником вмотивованої заяви до суду про скасування тимчасового обмеження на виїзд.
  • Оскарження дій чи бездіяльності виконавця до суду (якщо було допущене невчасне зняття обмеження або його накладення без підстав).
  • Виконання зобов’язання, у зв’язку з яким виникло обмеження (погасити борг).

    Навіть якщо ви справно сплатили всю заборгованість по аліментам, це не дає гарантії, що ваше право не обмежене. На практиці бувають випадки, коли виконавши зобов’язання, особа впевнена, що виконавче провадження закінчене, всі обмеження з неї зняті і не здогадується, що виконавець забувся направити постанову про зняття обмеження на виїз.
    Якщо ви є боржником за виконавчим провадженням яке ще не відкрито і не маєте змоги одразу погасити усю суму заборгованості, накладення заборони перетину кордону можна попередити систематичним, частковим погашенням боргу. Тоді державний виконавець не матиме підстав стверджувати про ухилення вами від виконання зобов'язань.

    Почувши про відмову у виїзді за кордон варто з'ясувати підстави - у зв'язку з чим, з чиєї ініціативи і коли було встановлено таке обмеження, щоб надалі спростить процедуру скасування такої заборони за допомогою адвоката.

Чи можна перевірити інформацію відносно себе про наявність обмежень в праві виїзду?

    Якщо ви підозрюєте, що могли опинитися в «стоп листі» Державної прикордонної служби – варто перевірити свої здогадки. Для цього є декілька варіантів:

  • Подати письмовий запит до Державної прикордонної служби. В цьому випадку краще заручитися підтримкою адвоката, запит якого буде розглянуто в коротший термін і у випадку, якщо обмеження існує – він допоможе з оскарженням рішення про заборону покидати територію держави.
  • Перевірити інформацію відносно себе у відкритих реєстрах (наприклад, в Єдиному реєстрі боржників). Слід мати на увазі, що така перевірка не може гарантувати повноту відомостей.

  • Обмеження для виїзду за кордон з дитиною

        За загальним правилом, виїзд за кордон з дитиною до 16 років можливий за нотаріально засвідченої згоди другого з батьків.
        Винятки:

    • коли другий з батьків іноземець чи особа без громадянства (про це має бути зазначено в свідоцтві про народження); другий з батьків - помер (пред’являється свідоцтво про смерть);
    • другий з батьків позбавлений батьківських прав, недієздатний, безвісти відсутній (на підтвердження цих фактів пред’являється рішення суду);
    • дитина виїжджає на постійне місце проживання (є відповідні відмітки про це в паспортному документі дитини);
    • відомості про батька записані зі слів матері (пред’являється витяг з державного реєстру актів цивільного стану про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України).
    судове рішення

        Також існує важлива норма про те, що, той з батьків з ким проживає дитина може покидати територію країни разом з дитиною строком до 1 місяця з передбачених законом підстав, пред’явивши один з таких документів: рішення суду або висновок органу опіки та піклування про визначення місця проживання дитини саме з цим з батьків. При цьому нотаріально засвідченої згоди іншого з батьків не потрібно. Якщо під час такого перебування з дитиною за кордоном відбулося умисне порушення строку такого перебування (ч. 7 ст.184 КУпАп), то крім адміністративного стягнення у вигляді штрафу, такій особі встановлюється тимчасове обмеження можливості виїзду за кордон з дитиною протягом 1 року з моменту накладення адміністративного стягнення. Але що робити якщо в інтересах дитини (лікування, навчання, змагання, тощо) протягом цього строку виникає потреба виїхати за межі України? Доведеться домовитися з другим з батьків та отримати його нотаріально засвідчену згоду. Тоді дане обмеження не може бути застосоване.

        Отже, ми розглянули найбільш актуальні питання, що стосуються заборони виїзду за межі країни та її зняття. Якщо ж ви не впевненні, що не потрапили до списку осіб, яким обмежено виїзд за межі України - слід подбати про це завчасно. Будь-яку ситуацію можна вирішити, заручившись кваліфікованою правовою допомогою. Не дозволяйте порушувати ваші права!






    Обсуждаемая новость:
    Состоялась пресс-конференция, посвященная старту проекта Ассоциации адвокатов Украины «История адвокатуры Украины»

          Состоялась пресс-конференция, посвященная старту проекта Ассоциации адвокатов Украины «История адвокатуры Украины» ...

    Інші новини права:

    Більше юридичних новин

    юридическая помощь гражданам


    юридическая помощь бизнесу


    - Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


    - Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


    Відгуки про юриста
    отзывы об светлане приймак
       Уважаемая Светлана! Большое спасибо Вам за помощь и понимание!!!
       Теперь надеюсь только на тестную совместную работу и сотрудничество!!!
       Ирина Побережская
    Акції на юридичні послуги

    Скидки на юридические услуги


    -

    орнамент


    Більше загальних статтей

    -

    Більше сімейних статтей

    -

    Більше судової практики

    -

    Більше консультацій



    -

    -
    Випадкове на сайті юриста

    -
    Звернення до адвоката


    Тема звернення:

    Ваше ім'я:




    Текст Вашого звернення:
    (викладіть суть Вашого звернення до юриста)



    Контактний телефон: Контактний Email: