• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Віктор ЯНУКОВИЧ: «Підвищувати зарплату треба в обов’язковому порядку!»

Новини права Віктор ЯНУКОВИЧ: «Підвищувати зарплату треба в обов’язковому порядку!»

    РОБОЧА ПОЇЗДКА

      Під головуванням Президента на заводі «Південмаш» у Дніпропетровську відбулася Всеукраїнська нарада щодо підтримки реального сектору економіки

      Відкриваючи засідання, на яке зібралися представники Кабміну, голови облдержадміністрацій, директори великих підприємств, науковці, Віктор Янукович наголосив, що слід тримати руку на пульсі і своєчасно реагувати на тенденції, які накреслені в економіці України. Він закликав присутніх обговорити роль держави в цьому, визначити проблеми і шляхи їх розв’язання. Особливо Президент наголосив на перспективах підвищення зарплати: за рахунок чого це можна зробити, які інструменти задіяти, як знизити собівартість продукції.

      «Підвищення зарплат в обов’язковому порядку має бути. Ми повинні йти шляхом поліпшення якості стандартів життя. А від рівня зарплат залежатиме і рівень пенсій», — зазначив Віктор Янукович та звернув увагу на те, що мінімальна пенсія ще не досягла рівня прожиткового мінімуму. Президент запитав у першого віце-прем’єра Валерія Хорошковського, скільки ще не вистачає, щоб ці показники зрівнялися. Однак урядовець не зміг відповісти на запитання глави держави. «3,6 мільйона людей перебувають за межею бідності! Ми повинні ліквідувати це відставання», — сказав Віктор Янукович.

      Як активізувати ринок

      Президент повідомив, що дав завдання уряду попрацювати над розширенням внутрішнього ринку, щоб збільшити споживання металу. Наразі немає пожвавлення на світовому ринку металопродукції. Тому уряд має підготувати програми, які б мотивували вітчизняну промисловість і компенсували їй втрати на ринках зовнішніх.

      Серед таких кроків Віктор Янукович назвав програму доступного житла, яку, на його думку, впроваджують недостатньо. Також слід будувати магістральні дороги, мости (зокрема в Кременчуці, Миколаєві, добудувати в Запоріжжі). А після великих магістралей — місцеві, сільські дороги.

      Президент упевнений без реформування галузь ВПК загине. Фото Укрінформу

      Невже не повернемо вітчизняний трактор?

      Багатьох присутніх зачепила за живе згадка Валерія Хорошковського про його відвідини Мінського тракторного заводу. «Я був засмучений, коли побачив там географію постачань — 86 країн!». У свою чергу, генеральний директор ДП «ВО «Південний машинобудівний завод ім. О. Макарова» Віктор Щеголь, подякувавши за державну підтримку в питанні реструктуризації заборгованості заводу за кредитом 2004 року (що дало змогу реалізувати проект «Циклон-4»), зазначив: «Ще до розпаду Союзу ми виробляли 60 тисяч тракторів, які постачали у 48 країн, а Мінськ тоді виготовляв лише 20—30 тисяч. Невже ми не зможемо разом повернути на ринки наш трактор?»

      А голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що на Харківському тракторному заводі збережено виробництво і стабільно виплачують зарплату. «Ми готові конкурувати з іншими державами, але в однакових умовах, з новими товарами. Якщо не закриємо ввезення сільгосптехніки, старішої за 8 років, не підвищимо держмито, вб’ємо тракторну промисловість, — вважає він. — Сьогодні ситуація схожа з 2008-м, але падіння може бути ще крутішим. Потрібно хоча б держпідприємствам повернути можливість оплачувати ПДВ на митниці».

      Не зміг не торкнутися тракторної теми і міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко. Він зауважив, що весь обсяг виробництва Мінського тракторного заводу викуповує державна лізингова компанія. «Ми готуємо аналогічні пропозиції, — повідомив він. — Росія застосовує інші форми держпідтримки, і вони не скасовані після вступу до СОТ. Сьогодні є унікальна можливість через застосування російського утилізаційного збору поставити нам таку ставку, коли 8-річні трактори не зможуть ввозити в Україну». Міністр звернув увагу на те, що в умовах СОТ позиція захисту національного виробника не є унікальною, і навів приклади Франції, Японії, Польщі, Південної Кореї. «Маємо захищати вітчизняний ринок всіма законними способами», — сказав Петро Порошенко, наголосивши, що тарифи на енергоносії, соціальні податки, вартість кредитних ресурсів у нас вищі, ніж у конкурентів (зокрема в Росії, Казахстані, Білорусі).

      Промисловості потрібна підвищена увага

      Підсумовуючи обговорення щодо розвитку реального сектору економіки, Віктор Янукович заявив, що треба сформувати програму державної політики стосовно розвитку промисловості до 2017 року. Слід також змінити структуру Кабміну, бо нині промисловість не має безпосередніх керівників. А такого не повинно бути.

      Крім того, Президент наголосив на необхідності розробки комплексної програми реформування ВПК на п’ять років. «У такому вигляді, як зараз, оборонні заводи довго не протягнуть. Їх потрібно реформувати і підійти комплексно — йдеться і про державне замовлення», — сказав глава держави.

      Він також зачепив проблему феросплавних заводів і доручив урядовцям до кінця місяця ухвалити відповідні рішення, відпрацювавши їх спільно із феросплавниками.

      На думку Віктора Януковича, на нараді мало поговорили про вугільну галузь. Тим більше, що розпочато програму заміщення газу на вугілля в енергетиці. «Враховуючи, що нам потрібно видобувати більше газу, прийнято рішення побудувати п’ять заводів, які б переробляли вугілля на газ, — повідомив Президент. — Треба вирішити, на яких територіях розміщати нові підприємства. 3,5 млрд доларів інвестицій уже є».

      За результатами наради Президент дав низку доручень. Так, урядовцям потрібно проаналізувати ефективність застосування суб’єктами господарювання податкових стимулів розвитку економіки, передбачених Податковим кодексом України; тримати на контролі вчасне відшкодування підприємствам ПДВ; передбачити випереджувальний розвиток галузей, які виробляють продукцію з високою часткою доданої вартості; проаналізувати стан захисту національного виробника на внутрішньому та зовнішніх ринках; розробити механізми державної підтримки сільгоспмашинобудування та створення нових зразків техніки, а також вжити заходів щодо збільшення закупівель вітчизняної техніки.

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
Кандидат на должность судьи впервые обжаловал «специальную проверку ВККС» в Высшем админсуде Украины

      Кандидат на должность судьи впервые обжаловал «специальную проверку ВККС» в Высшем админсуде Украины ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Получила квалифицированную консультацию по всем интересующим меня вопросам. Светлана Михайловна на протяжении 1,5 часов внимательно изучала каждый документ, уделяла внимание каждому нюансу.
    Впечатлена компетентностью и грамотностью специалиста.
    Поверьте, Вы -в надежных руках !
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: