• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Вищий спецсуд: «Журналісти вже багато років поспіль не обтяжують себе професійним виконанням своїх обов’язків»

Новини права Вищий спецсуд: «Журналісти вже багато років поспіль  не обтяжують себе професійним виконанням своїх обов’язків»

    Заява Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ

      Надзвичайно трагічні події відбулися 15 грудня цього року в місті Харкові — передчасно обірвалися чотири людських життя. Це викликало непередбачувану, вибухову суспільну реакцію як всередині судової системи, серед представників суддівського корпусу та працівників апаратів судів, так і в усьому українському соціумі.

      Ми всі з болем і скорботою дізналися про трагічну смерть прекрасної, інтелігентної, скромної людини, чуйного батька, чоловіка, талановитого правознавця, професіонала своєї справи та надзвичайно порядного судді із понад 25-річним стажем — Володимира Сергійовича Трофімова та членів його родини.

      Це жорстоке вбивство стало потрясінням для всього суспільства, яке все ще перебуває у стані жалоби, розгубленості та обурення зухвалістю цього злочину.

      Колектив Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ також висловлює своє глибоке співчуття рідним та близьким, друзям, колегам у зв’язку з тяжкою, непоправною втратою, поділяючи їхній біль та горе. Нехай Вам, Володимире Сергійовичу, рідна земля буде пухом.

      У Володимира Сергійовича Трофімова залишилися старенькі батьки: батько 96-ти років, в минулому також суддя, та 86-річна мати, які наразі потребують особливої уваги та підтримки.

      Згадана кривава подія стала своєрідним лакмусовим папірцем та допомогла виявити приховані проблеми сучасного українського суспільства. Зокрема, викликає глибоке занепокоєння нездорове «смакування» подробиць цього злочину та жваве обговорення різних версій слідства, серед яких і мотиви, пов’язані із професійною діяльністю Володимира Сергійовича, окремими громадянами та представниками засобів масової інформації.

      Ми розуміємо, що, на жаль, не всі друковані видання та незалежні представники журналістської професії намагаються отримати заробіток чи популярність серед читачів завдяки інформативності та професійній подачі важливих суспільних матеріалів. Багато хто з них, у погоні за громадським інтересом та рейтингами, використовує «заборонені» прийоми.

      Основним призначенням суду є розгляд та вирішення справ про злочини, спори та інші негативні суспільні прояви, що перебувають поза Законом. Саме тому судова система будь-якої країни завжди була і залишатиметься об’єктом підвищеної уваги для нечистих на руку репортерів.

      Деякі журналісти сприймають суд як джерело походження «легкого матеріалу» — від пошуку резонансних справ до невиправданих звинувачень працівників судової системи в усіх проблемах сучасного суспільства.

      Варто також враховувати особистісні ділові та моральні якості, причини та професійну обізнаність кожного громадянина та представника журналістської професії, які беруться коментувати окремі судові справи. Не кожен може неупереджено і глибоко проаналізувати об’єктивність та законність конкретного судового рішення, ухваленого на основі законодавства нашої країни.

      Обидві сторони, що беруть участь у судовому процесі, завжди намагаються будь-що відстоювати свою позицію. А суд керується лише Законом. Тому сторона, яка програла процес, майже завжди не задоволена судовим рішенням. І так відбувається в усіх світових судових системах, тобто кількість громадян, задоволених судовими рішеннями дорівнює кількості незадоволених.

      Про це свідчить і наявна практика звернень громадян до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ — як позитивних, так і негативних.

      Питання поінформованості суспільства безпосередньо залежать від якості інформаційного забезпечення діяльності судів, адже окремі друковані видання чи незалежні журналісти вже багато років поспіль не обтяжують себе професійним виконанням своїх обов’язків, обмежуючись при цьому переписуванням «смажених» подробиць.

      На превеликий жаль, доводиться констатувати, що в деяких ЗМІ «огульно шельмуються» всі без винятку судді та працівники апаратів судів, які в складних умовах величезного фізичного навантаження і психологічної напруги виконують свої обов’язки.

      Ми свідомі того, що судові органи в Україні, як і в будь-якій іншій країні, працюють неідеально, оскільки суд є яскравим відображенням всієї гами проблем окремої держави і суспільства. Це зумовлено багатьма суб’єктивними та об’єктивними детермінантами. Дійсно, ще існує багато проблем і невирішених питань, які суттєво впливають на діяльність суддів, зокрема необхідність вдосконалення законодавчої бази.

      Слід зауважити, що останнім часом судова гілка влади є максимально відкритою для ЗМІ і суспільства. Зокрема, колектив Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ завжди адекватно сприймає конструктивну і об’єктивну критику, якій щиро завдячує і на яку належним чином реагує. Ми завжди дослуховуємось до справедливих, доречних зауважень від громадян або засобів масової інформації та щоденно вирішуємо порушені ними проблемні питання.

      Переконані, що обраний курс на реформування судової системи України є вірним та ефективним. Тому колектив Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ розраховує в подальшому на об’єктивне, неупереджене висвітлення у ЗМІ діяльності судових органів, що допоможе в їх реформуванні та удосконалені. Ми працюємо задля утвердження в державі верховенства Права і поваги до Закону та запрошуємо до конструктивної співпраці усіх представників ЗМІ.

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2011 р. № 371, Кабінет Міністрів України

      Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2011 р. № 371, Кабінет Міністрів України ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Со своей стороны рекомендую юридического консультанта Светлану Приймак как надежного партнера в решении юридических и инжиниринговых вопросов.
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: