«Родинна страва» — родинна справа
Хтось нарізає капусту, а хтось подрібнює буряк, картопляне пюре перетворюється на кулінарний шедевр, а ось із помідорів «виросли» їстівні мухомори. Тут кожен зосереджений і зайнятий своєю справою. Така атмосфера панувала на конкурсі «Родинна страва», учасниками якого стали дев’ять кримських багатодітних родин. Надихнуло і профінансувало захід Міносвіти Криму, а Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу і туризму гостинно зустріло учасників і надало необхідне обладнання.
Але перш ніж взятися до роботи, конкурсанти представили на суд журі візитівку родини. Гостей свята здивувало те, що незважаючи на кількість дітей, батьки приділяють час улюбленим справам: вишиванню, мандрівкам, музиці та співам.
Розібравши кухонне приладдя і визначившись із меню, кожна родина протягом трьох годин зосередилася на приготуванні трьох страв: холодної закуски, основної страви і десерту. Всі з цікавістю та ентузіазмом взялися за роботу, ніби вперше стояли біля плити. Невже їм це вдома не набридло? «Мої діти, коли встають із-за столу, завжди дякують, а найменший говорить: «Мамо, як добре пахне і яке все смачненьке!» — пояснює мама трьох дітей Ніяра Веджат свою завзятість у приготуванні їжі. — Коли таке чую, то готова біля плити і ночувати».
Спостерігаючи за учасниками, дивувалась, як звичайне пюре в руках мам перетворилося на казку про «Кота і мишку», звичайна закуска — у «Квітку», а вітамінний салат з овочів, що ростуть на кожній присадибній ділянці, — на страву «Козеня на городі».
«У багатодітних родинах мами ніде спеціально не вчаться цьому мистецтву, їх життя навчає з простих продуктів, або, як кажуть, з «нічого» робити шедеври», — пояснила голова Асоціації громад багатодітних родин Криму Тетяна Гук.
Источник:
МЗС: другий літак з українцями вилетів з Токіо до Києва
...
Обсуждаемая новость: