• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Піаніно поєдналось з бойовим гопаком

Новини права Піаніно поєдналось з бойовим гопаком

    ОСЬ ТАК!

      Начальник відділу прикордонної служби «Зерново» Любов Тхір — єдина жінка, яка обіймає таку високу і відповідальну посаду в Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби

      Коли кажуть, що людині щось відверто пасує, то це однозначно про Любов Тхір та її форму прикордонника. Ось уже де повна гармонія і відповідність! Навіть важко уявити цю чарівну жінку-офіцера в діловому костюмі чи сукні. Наче влита у строгу форму, що додає співрозмовниці особливого шарму, елегантності і витонченості.

      Утім, це виключно поверхове враження. Бо форма формою, а зміст роботи вимагає інших особливих якостей. І насамперед — сили, як фізичної, так і волі, витривалості, аналітичності, виваженості, тобто всього того, що потребує служба прикордонника.

      Допомагав бойовий гопак

      Ще школяркою Люба мріяла стати вчителем або ж вихователем. У маленькому містечку Хоростків на Тернопільщині, де народилася і виростала, разом із сестрою Анею залюбки відвідувала музичну школу, грала на фортепіано і гітарі. А ще — захоплювалася спортом, зокрема… футболом. Бо тато — спортсмен і тренер — змалечку привчав дівчаток до цієї гри. А разом з цим — до регбі та бойового гопака, який Любі полюбився особливо.

      Сьогодні капітан — прикордонник пригадує, з яким завзяттям бралася до танцю. Навіть хлопці заздрили її талантові. Чи ж могла тоді подумати, що оті перші уроки не просто знадобляться в подальшому житті, а стануть запорукою і основою майбутньої професії? Бо з-поміж вимог, яким повинен відповідати прикордонник, сила і витривалість — одні з головних.

      Можливо, слалася б їй дорога до педагогічного вишу, якби не один з учителів, який розгледів у дівчині особливі якості. Порекомендував вступити до Національної академії Державної прикордонної служби України, що в Хмельницькому. Тим паче, відстань від рідного дому невелика — якась сотня кілометрів. Та й спокуса спробувати себе в цій справі взяла гору.

      Ось коли стали в пригоді якості, що виробила в собі змалку. Блискуче витримала вступні іспити, і розпочалися навчальні будні. Особливо студіювала іноземні мови, зокрема англійську та турецьку (до речі, сьогодні чудово ними володіє). З часом стала однією з успішних на курсі. Тож коли випускали групу офіцерів — жінок, з-поміж майже сотні Любов Тхір мала особливо помітні досягнення та успіхи.

      Прикордонник Любов Тхір знайшла свою життєву дорогу. Фото надане прес-службою Сумського прикордонного загону

      Пункт пропуску — пункт особливої відповідальності

      Попрацювавши у відділі прикордонного контролю «Конотоп», молода випускниця невдовзі очолила один з його підрозділів, а згодом стала першим заступником начальника відділу прикордонної служби «Хутір-Михайлівський». А ще за кілька місяців Любов Тхір призначили начальником такого ж відділу «Зерново» — одного з вузлових залізничних пунктів пропуску на українсько-російському кордоні, що в Сумській області.

      Щоб зрозуміти, що означає ця посада, досить кількох цифр і фактів. Під керівництвом Любові Петрівни — майже сотня прикордонників, серед яких здебільшого чоловіки. Їхній обов’язок — контролювати потяги, яких через станцію щодоби проходить шість, а в розпал відпусток і туристичного сезону — 10. Звісно, всі — міжнародного сполучення. І це при тому, що зупинки поїздів обмежені в часі.

      Як говорить Любов Тхір, ось тут потрібні особливі зібраність, пильність, увага. Адже на кону — безпека і престиж держави: за діями і поведінкою прикордонників часто складається перше враження в тих, хто приїздить до України.

      Водночас і гості бувають різними. Лише протягом минулого року прикордонники вилучили у пасажирів 9 кілограмів наркотичних речовин, дві одиниці вогнепальної зброї, медалі, монети тощо. Власники нумізматичних та інших культурно-мистецьких цінностей пробували ввезти або ж вивезти їх незаконним способом. Але завдяки пильності вартових державного кордону зловісні наміри так і залишилися намірами.

      Любов Тхір пригадує, як один з пасажирів намагався в’їхати в Україну за підробленим паспортом. Його намір «розкусили» відразу, відтак такого гостя довелося зсаджувати з потяга. Втім, він такий не один. І досі з’являються спритники, які сподіваються обвести навколо пальця правоохоронців, та даремно.

      Про те, як працює капітан Любов Тхір, краще скажуть два таких факти. 2010 року на День прикордонника Президент Віктор Янукович особисто вручив жінці-офіцеру медаль «Захиснику Вітчизни», а торік її портрет занесено на Дошку пошани Державної прикордонної служби України.

      У самому ж колективі «Зерново» панують взаємоповага, підтримка, бо, як вважає керівник, військова дисципліна — це одне, а кожен підлеглий — особистість. Тож з кожним треба знаходити насамперед порозуміння, цінувати здібності, підтримувати в повсякденній роботі.

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
Ярош заявил о создании специального батальона «Донбасс»

      Ярош заявил о создании специального батальона «Донбасс» ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Світланочка, здрастуйте! Звичайно, мені Ваші поради дуже допомогли. Наші переговори з колишнім чоловіком закінчилися складанням нової мирової угоди. Наявність Вашої передбачуваності та розгортання подій щодо моєї справи зіграла свою роль у тому, що мій колишній чоловік пішов на укладення нової угоди і не став доводити справу до суду.
   Він зрозумів, що шанси на перемогу в нього не такі вже однозначні, як він думав на початку, тому краще домовитися, ніж продовжувати витрачати час і гроші на розгляди, які ще невідомо чим для нього могли б закінчитися. Так що величезне спасибі за те, що Ви брали участь у нашій справі і за допомогу!
   З повагою, Ганна
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: