• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Українському автопрому потрібно працювати

Новини права Українському автопрому потрібно працювати

    ПОЗИЦІЯ

      Рішення про підвищення мита на ввезення іноземних автівок спрямоване на підтримку власного виробника та збереження робочих місць у галузі

      Під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук Прем’єр-міністр Микола Азаров відповів на актуальні запитання, а також обгрунтував деякі останні рішення влади. Зокрема, глава уряду пояснив, чому вирішено підвищити розмір мита на ввезення іноземних автомобілів. Це, за словами Миколи Азарова, вимушений крок, пов’язаний з підтримкою вітчизняного виробника і відновленням робочих місць.

      «Протягом останнього року вітчизняні автовиробники практично зупинилися. Вони не витримали конкуренції з дешевшими імпортними автомобілями, що завозяться як з Росії, так і з інших країн. А це означає, що десятки тисяч людей фактично залишилися без роботи», — сказав Микола Азаров.

      При цьому він зауважив, що цей захід є тимчасовим, і як тільки ситуація виправиться, її буде скасовано. «А наші імпортери повинні подумати про те, щоб максимально здешевити витрати, і ми готові з ними зустрічатися і допомагати їм у тому, щоб не збільшувати вартість імпортних автомобілів. Ми також розуміємо, що в цій галузі теж є робочі місця, також працюють люди, і тому ми б не хотіли нанесення збитку цій важливій і потрібній справі. Бо ми прекрасно розуміємо, що вітчизняний автовиробник не може сьогодні повністю закрити потреби наших людей в автотранспорті», — наголосив Прем’єр.

      Вітчизняні виробники автомобілів не повинні простоювати. Фото УНIAН

      По сантиметру з водія

      Також Микола Азаров відповів на запитання про те, куди йдуть гроші автовласників, що сплачуються на утримання доріг. Він пояснив, що дороги в Україні будуються і ремонтуються насамперед за рахунок сплати акцизного збору: 1,57 гривні в ціні одного літра бензину А-95. Крім того, на дорожнє будівництво спрямовуються кошти збору за першу реєстрацію транспортного засобу, ввізні мита на транспортні засоби, шини, нафтопродукти, що в сумі становило в 2012 році 15 мільярдів 367 мільйонів гривень. Також на дорожнє будівництво направляються й інші кошти з місцевих і з державного бюджетів.

      «Для того щоб порахувати в середньому, скільки кожен автовласник сплачує акцизу, можна взяти кількість легкових автомобілів, що стоять на обліку. Їх у нас 9 мільйонів 148 тисяч. Нашими дорогами також пересувається 2 мільйони 208 тисяч вантажних автомобілів, 371 тисяча автобусів, а всього з урахуванням автомобілів, що належать до Міноборони, інших відомств, — приблизно 12 мільйонів транспортних засобів. Якщо повернутися до того, скільки наш власник автомобіля сплачує акцизного податку, тобто яким чином він особисто бере участь у ремонті і будівництві доріг, то приблизно виходить 992 гривні», — сказав Прем’єр-міністр.

      За його словами, на ці гроші можна здійснити ямковий ремонт приблизно 5 квадратних метрів дороги, капітальний ремонт — приблизно 1,5 квадратного метра, а якщо говорити про будівництво, то приблизно 2,5 сантиметра дороги першої категорії.

      Микола Азаров повідомив, як витрачалися кошти в 2012 році: «3 мільярди 153 мільйони пішло на повернення боргів за кредитами минулих років. Було перераховано 2 мільярди 212 мільйонів у регіони у вигляді субвенції на ремонт і будівництво доріг. Близько 10 мільярдів пішло на будівництво, капітальний ремонт, в тому числі на ямковий ремонт основних напрямків. Було приведено в порядок 1 тисячу 601 кілометр автомобільних доріг. У тому числі такі як Бориспіль — Полтава, Харків — Донецьк, Київ — Житомир, Херсон — Сімферополь, Львів — Шегині, Дніпропетровськ — Донецьк —Луганськ та інші ділянки доріг. Було приведено в порядок також 837 кілометрів місцевих доріг. А масштаби сьогоднішніх руйнувань на дорогах — це приблизно 45 тисяч кілометрів».

      Прем’єр зазначив: для того аби впоратися з таким обсягом ремонтних робіт, урядом прийнято рішення про залучення кредитних ресурсів і мобілізацію всіх джерел, що є в державному та місцевих бюджетах. «На жаль, не скрізь зараз погодні умови дають змогу приступити до ремонту в повному обсязі, але як тільки погода дозволить, роботи будуть розгорнуті в максимально широкому масштабі», — підкреслив Микола Азаров.

      Не оберіть базіку

      Запитали Прем’єра і про те, які якості повинен мати градоначальник Києва. «Я вважаю, що, перш за все, на чолі міста повинен стояти професіонал, який розбирається в питаннях ЖКГ, транспорту, розміщення продуктивних сил, фінансів та багато іншого. Якщо хтось думає, що базіка може керувати таким великим містом, як Київ, то він глибоко помиляється», — сказав глава уряду.

      Він нагадав, що кияни двічі обирали міським головою Києва Леоніда Черновецького, команда якого через свої професійні якості не здатна була вирішувати питання життєзабезпечення міста з населенням майже 4 мільйони осіб. Тож було прийнято рішення розділити функції мера і глави столичної адміністрації. «Хотілося б, щоб на виборах мера кияни не повторили помилки », — сказав Микола Азаров.

      Нелюд отримає своє

      Не оминув Прем’єр і питання звірячого злочину проти вагітної жінки, що скоїв майор міліції Сергій Ярошенко в місті Борзна Чернігівської області. «Хочу сказати, що я обурений і вражений цією подією, як і всі нормальні люди. Безумовно, буде проведено в повному масштабі розслідування, я таке доручення вже дав. Потрібно розібратися, чому ця, не повертається язик сказати слово, «людина» в 2002 році була поновлена в органах міліції наказом тодішнього міністра. Слід перевірити, хто сприяв його поверненню на службу, чому так довго люди терпіли ті неподобства, які він дозволяв собі. Він з міліції був звільнений лише 2 місяці тому», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій секретаріату КМУ.

      При цьому Прем’єр зазначив, що колишній майор міліції ніколи не перебував і не міг бути в Партії регіонів, хоча б з тієї простої причини, що працівники правоохоронних органів не мають права, відповідно до законодавства, бути членами політичних партій.

      «Це розслідування буде на контролі, а встановлений судом злочинець буде відповідно покараний. У цьому можна не сумніватися!» — запевнив громадян глава уряду.

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
Налоги для бездетных в Украине

      Налоги для бездетных в Украине ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Дякуємо за роз'яснення!
   У мене є все і сертифікат з мови та сертифікат з громадянства та прогодую я себе, тільки от є страх і незнання всіх теперішніх законів, просто образливо буде (якщо ще й викинуть з країни) я сюди-то поїхав і все продав там, і що ж тепер все по-новому?
   От тільки, кому я там вже буду потрібен? На сьогодні один з варіантів-прохання, щоб ви довели справу до кінця. Окрім Вас нікого не маю, а на вашу підтримку тепер дуже розраховую!
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: