• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Горимо? Підгораємо

Новини права Горимо? Підгораємо

    У селі на сусідній вулиці загорілася хата. Здавалося, на гасіння пожежі кинулося все село, звіддалік за вогнем із жахом спостерігала малеча. У хід ішли і відра, і лопати, і пісок… І це при тому, що відразу примчала пожежна машина, сирена якої вчувається і досі.

      На щастя, тоді обійшлося без жертв, хоч погорільці довго залишалися без даху над головою і перебивалися то в родичів, то в знайомих.

      Минуло кілька десятиліть, а пожежі як становили небезпеку, так і продовжують завдавати бід і клопотів. Ось і в сьогоднішніх оперативних зведеннях, які готують на Сумщині, рідко коли обходиться без констатації вогневої стихії. Червоний півень став настільки постійним гостем, що інколи віриш у неймовірне: ми всі приречені на його прихід. Гіпербола? Ні. Бо факти — річ особливо вперта і неспростовна.

      З початку року в області зареєстровано 244 пожежі. В середньому, майже три щодня, 82, або кожна третя, — в сільській місцевості. Здебільшого горять житлові будинки, хоча й інші об’єкти мають шанси потрапити у вогонь.

      Але викликає настороженість і занепокоєння інше. Сільські пожежі доводиться гасити вогнеборцям здебільшого державних структур, що дислокуються в районних центрах чи містах обласного підпорядкування. Допоки вони примчать на тривожний сигнал, то інколи можна застати тільки попелище. А ось про своїх, сільських пожежників, які стояли б на сторожі місцевого добра, останніми роками стає чути дедалі менше.

      Нині на Сумщині офіційно функціонують 266 сільських протипожежних формувань, що становить майже дві третини до всієї кількості сільських рад. Але насправді більш-менш готовими до виїздів на виклики вважаються 144. Решта тримаються на чесному слові: на звання вартових вогню вони не дотягують. І з кожним роком таких умовних підрозділів більшає.

      Здавалося б, вогонь може завдати стільки шкоди, що від підрахунків стане по-справжньому спекотно. Та хоч як клює червоний півень, стан кардинально не змінюється. Причина одна-єдина — брак коштів у місцевих бюджетах.

      На щастя, останнім часом в області вирішили змінити протипожежну ситуацію і взяти її під жорсткий контроль. Поставлено вимогу під час формування бюджетних витрат або ж розробки програм соціально-економічного розвитку неодмінно передбачати кошти на утримання пожежної команди. Підрахунки показують: краще викроїти кілька десятків тисяч гривень на рік, аби не сахатися кожного спалаху, ніж жити в постійній напрузі й очікуванні лиха.

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
В рамках проекта «Твининг» Европа выделила 1,5 млн евро на улучшение системы охраны порядка внутренними войсками Украины

      В рамках проекта «Твининг» Европа выделила 1,5 млн евро на улучшение системы охраны порядка внутренними войсками Украины ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Все это время юрист демонстрирует высокий профессионализм, компетентность и порядочность, оказывая качественные и эффективные услуги в ограниченные сроки и по разумным ценам.
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: