• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Що об’єднує колготки і… книжки?

Новини права Що об’єднує колготки і… книжки?

    ШИРВЖИТОК

      У Житомирі магазини із секонд-хендом — серед елітних бутиків

      Ще 20 років тому вулиця Михайлівська у центрі Житомира славилася відразу кількома популярними книгарнями. Згодом головною «родзинкою» став ряд фірмових магазинів, у яких реалізовували продукцію місцевих виробників — від гостродефіцитних колготок панчішно-шкарпеткової фабрики «Комсомолка» до житомирського взуття й знаменитих чоловічих костюмів із Бердичева. Нині серед стильних бутиків з іноземним крамом та численних кафе, де чашечка кави дорожча від повноцінного обіду в менш престижних «точках», годі відшукати навіть натяк на те, що Житомирщина — один із всеукраїнських флагманів легкої промисловості.

      Тутешні «іноземці»

      Варто нагадати, що область забезпечує майже третину виробництва взуття в Україні, приблизно 16% — панчішно-шкарпеткових виробів та майже 17% — пошиття чоловічих і жіночих брюк та бриджів. Загалом частка Житомирщини в обсягах реалізації продукції галузі — майже на рівні 10%. Втім, якщо за темпами приросту промислового виробництва область торік посіла перше місце в Україні (+16,6%), то в легкій промисловості відбувся спад на 5,8%. Особливо тривожить, що йдеться про галузь, де три чверті працівників — жінки, з робочими місцями для яких на Поліссі завжди було сутужно.

      Стосовно причин, що призвели до скорочення обсягів виробництва у легкій промисловості, експерти одностайні щодо негативного впливу світової економічної кризи, адже, наприклад, значна частина продукції вітчизняних швейників традиційно відправляється до країн Західної Європи. Вже не для преси фахівці стверджують, що в найпрестижніших бутиках по всій Україні можна побачити одяг із… Житомирщини. Втім, пошиті з давальницької сировини та повторно ввезені з-за кордону чоловічі і жіночі костюми, брюки, сорочки і блузки — вже повноправні «іноземці» з ярликами найвідоміших торгових марок.

      Натомість більшість пересічних українців одягаються в турецький та китайський ширвжиток чи дещо якісніший секонд-хенд із Західної Європи. До речі, коли ще кілька років тому магазинчики з крамом, що був у вжитку, скромно тулилися в непримітних вуличках, то нині «Світ секонд-хенду» — вже по сусідству з престижними «Імперіями хутра і шкіри» та іншими елітними закладами торгівлі у центрі Житомира.

      Замаскуватися під вітчизняне

      Значно краща ситуація зі збутом вітчизняного взуття. Продукцію житомирських і бердичівських взуттєвиків та їхніх колег з інших регіонів України нескладно відшукати і на промислових ринках області, і в магазинах. Отож цілком закономірно, що обсяги випуску взуття на Житомирщині торік зросли на 28%, хоча більшість цієї продукції поки що теж виробляють за давальницькими схемами і відправляють за кордон.

      До речі, часті випадки, коли недобросовісні підприємці під виглядом вітчизняних товарів пропонують покупцям ширвжиток із країн третього світу. Це насамперед стосується взуття та панчішно-шкарпеткових виробів. Інколи доходить до курйозів, коли ярлики на продукції — з грубими граматичними помилками, що красномовно засвідчує іноземне походження «вітчизняного» товару. Зрозуміло, ошуканий споживач, переплативши за нібито якісніший український крам, наступного разу свідомо обирає дешевшу імпортну продукцію, щиро вважаючи, що між ними — жодної різниці.

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
Киевсовет отменил запрет на торговлю табаком и алкоголем в киосках

      Киевсовет отменил запрет на торговлю табаком и алкоголем в киосках ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Добрий день, шановна пані Світлано Михайлівно! Це Фролік, ми з Вами спілкувалися по телефону вчора. Велике спасибі за участь у моїй справі. Ситуація вже стала для мене ясною.
   Я збирався виїхати за кордон у відрядження найближчим часом. Приїду, зв'яжуся з Вами терміново, розповім, як завершилось начате нами діло. Треба спробувати, після вашої підтримки немов окрилився. Сподіваюсь тільки на вдале завершення. Я зв'яжуся з Вами. Прийміть мою повагу і подяку.
   Фролік Віталій.
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: