• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Зміни та доповнення до апеляційних/касаційних адміністративних скарг тепер можна надсилати лише протягом строку на апеляційне/касаційне оскарження

Новини права Зміни та доповнення до апеляційних/касаційних адміністративних скарг тепер можна надсилати лише протягом строку на апеляційне/касаційне оскарження

         Закон України від 08.09.2011 р. №3719-VI «Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо врегулювання порядку внесення змін і доповнень до апеляційної чи касаційної скарги та їх відкликання »      Усі, хто має справу з адміністративними судами та оскаржує рішення, дії чи бездіяльність суб’єкта владних повноважень, його посадових осіб, знають, що при поданні апеляційної скарги на рішення окружних адміністративних судів, касаційної скарги на рішення апеляційних адміністративних судів дозволено:

  • — відмовитися від апеляційної скарги або змінити її до закінчення апеляційного розгляду (ст. 193 КАС України);
  • — відмовитися від касаційної скарги або змінити її до закінчення касаційного розгляду (ст. 218 КАС України).
    Цими правами користувались як платники податків, так і державні органи при написанні апеляційних та касаційних скарг, адже після прийняття скарги до провадження виникали певні зміни або обставини, які давали можливість дещо інакше обґрунтувати свою позицію та, відповідно, змінити хід розгляду процесу.

    На сьогодні час на роздуми є лише протягом строку для подання апеляційної чи касаційної скарги: відповідні зміни внесені до ст. 193 та 218 КАС України Законом України від 08.09.2011 р. №3719-VI.

    Отже, відтепер, а саме починаючи з 05.10.2011 р., подати зміни та/або доповнення до апеляційної або касаційної скарги можна лише протягом строку на апеляційне/касаційне оскарження, обґрунтувавши необхідність таких змін чи доповнень. Причому оскільки в самому законі нічого не сказано про апеляційні/касаційні скарги, подані у відповідні судові інстанції, то ті скаржники, для яких строк на апеляцію чи касацію станом на 05.10.2011 р. ще триває, мають скористатися вже новими нормами і до закінчення строку на апеляційне та касаційне оскарження.

    Щодо тих скаржників, які подали скарги, за якими прийшли ухвали про відкриття провадження від відповідних судових інстанцій, на наш погляд, ВАСУ має видати відповідне роз’яснення, яким дозволити це зробити.

    Чому ми так налаштовані, — пояснити нескладно.

    Відомо, що строк на касаційне оскарження починає спливати з дати складення рішення апеляційною інстанцією в повному обсязі або з дати набрання рішення законної сили. Проте дуже часто трапляються випадки, коли з різних причин рішення не видається у строк, необхідний для надсилання касаційної скарги. Тож часто юристи пишуть загальні скарги, а вже ознайомившись із мотивувальною частиною — досилають зміни чи доповнення. Тепер це може зіграти злий жарт зі скаржниками — тому варто складати скарги у повному обсязі.

    Отже, залишається лише одне — пробувати поновлювати строки на касаційне оскарження через несвоєчасну видачу рішення апеляційною інстанцією. Як правило, такі клопотання задовольняються ВАСУ.

    І, на нашу думку, ті скаржники, які подали скарги з коротким змістом, не можуть бути обмежені у своїх правах порівняно з іншими та поставлені у гірше становище, незважаючи на внесені зміни.

    Наталія КАНАРЬОВА, «Дебет-Кредит»






Обсуждаемая новость:
Посольство Ливии в Вашингтоне теперь представляет повстанцев

      Посольство Ливии в Вашингтоне теперь представляет повстанцев ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Ужасно не люблю заниматься сбором бумажек, документации...всей бумажной волокитой. Светлана показала мне, насколько легкой может быть "возня" с документами.
   Т.е полностью избавила меня от нее, вообще! Мне нужно было получить документы из БТИ. Я пришла, заплатила, и через месяц просто забрала все нужные документы.
   Никакой волокиты, только улыбки консультантов и граммотное обслуживание. Что еще нужно? Светочка, огромнейшее спасибо. Я и в дальнейшем буду рассчитывать только на вашу помощь!
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: