• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Споживачам перерахували понад 12 мільйонів гривень за неправильно нараховані комунальні послуги

Новини права Споживачам перерахували понад 12 мільйонів гривень за неправильно нараховані комунальні послуги

    РЕВІЗІЯ

      Держфінінспекція повертає громадянам зайве комірне

      Подивившись на свою платіжку за комунальні послуги, щоразу бачу заборгованість, хоча розраховуюся регулярно. До несплати мені зараховують дворічної давнини різницю між тоді чинними тарифами і незаконно підвищеними. І це попри те, що столичним органам місцевого самоуправління погрожував пальчиком і Антимонопольний комітет (ціни економічно не обгрунтовані, механізм нарахування непрозорий, виконавці послуг не визначені), і постійно бореться фракція «Удар» у міськраді, подаючи від імені киян позови до суду. Але віз і нині там: тарифи залишилися підвищеними, а тим, хто у проміжку між тимчасовим їх зростанням і пониженням платив по-старому, нарахували заборгованість.

      Коли подібні зловживання прокотилися по всій країні, за справу взялася Державна фінансова інспекція. І світло в кінці тунелю таки з’явилося. Перевіряють як рівень тарифів, так і перерахунок вартості фактично ненаданих чи наданих не в повному обсязі житлово-комунальних послуг. На вимогу ревізорів громадянам вже повернули понад 12 млн грн.

      Плата за комунальні послуги не вилітатиме "в трубу". Фото з сайту gazeta.snk24.ru

      — З початку року ми виконуємо доручення Кабінету Міністрів щодо контролю за дотриманням законності органами місцевого самоуправління при підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги, — пояснив голова Держфінінспекції Петро Андреєв. — Протягом лютого-квітня Держфінінспекція та її територіальні органи отримали понад 600 звернень громадян, більша частина яких надійшла через телефон довіри. Перевірялися й факти, про які громадяни повідомили Прем’єр-міністра через мережу Facebook.

      За словами посадовця, переважно люди скаржаться на безпідставне підвищення комунальних тарифів протягом жовтня-грудня 2011 року та від початку 2012 року. Загалом скарги надійшли на `329 підприємств ЖКГ. І хоча кожна четверта скарга на безпідставне підвищення комунальних тарифів не підтвердилася, проте під час ревізій виявлені випадки безпідставного зростання тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій за рахунок завищення розміру останніх, а також підвальних приміщень житлових будинків, території, на якій проводяться заходи з дератизації та дезінфекції тощо.

      Зокрема такі факти встановлено у Дніпропетровську, Рівному, Харкові, Сімферополі, Керчі. Держфінінспекція проводила перевірки подекуди спільно з правоохоронними органами. За результатами ревізій призупинили дію рішень щодо підвищення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у Харківській, Чернівецькій, Донецькій областях, у Сумах, Херсоні, Чернігові. В Алушті, Керчі, Харкові, Рівному, а також у кількох містах Запорізької, Миколаївської та Харківської областей міські ради зменшили затверджені ними у 2011 році та січні 2012 року тарифи, а в Полтаві та Бердянську — скасували.

      Скажімо, Первомайська міська рада, що на Миколаївщині, змушена була скасувати рішення про підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення. Річ у тім, що тут до складу тарифу включили завищені майже у 2,5 раза витрати на касове обслуговування. Окрім того, занизили у розрахунку тарифу плановий обсяг поданої питної води, через що тариф на водопостачання та водовідведення зріс.

      До таких самих дій вдався й виконком Сокирянської міської ради після ревізії, проведеної держфінінспекцією в Чернівецькій області. Дію рішення щодо підвищення тарифів для населення на послуги з водопостачання та водовідведення довелося призупинити. Контролери вказали на те, що фактичні втрати води КП «Сокиряни-благоустрій» протягом останніх років становили 18%, а в тарифі вони «зросли» до 23,2%. Та й це ще не все: комунальники завищили у середньому на 40% порівняно з фактичними витратами інші складові тарифів на свої послуги (на 70% — на водовідведення, на 19% — на утримання будинків і прибудинкових територій).

      За результатами ревізій скасували свої рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення Запорізька і Первомайська міські ради, Первомайська селищна рада (Миколаївська обл.), Перовська сільрада Сімферопольського району (АР Крим), Сніжнянська міська рада (Донецька обл.).

Источник: Урядовий Кур'єр






Обсуждаемая новость:
Избирательные правила – дело парламента, – советник В.Януковича

      Избирательные правила – дело парламента, – советник В.Януковича ...

Інші новини права:

Більше юридичних новин

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Ещё раз повторюсь - Вы замечательный юрист! Именно Вы в кратчайшие сроки помогли моему мужу с получением документов.
   Как "луч света" в нашей провинции, где не знают всех нюансов законов, а порой и самого закона вообще...
   Живём как в первобытном обществе. Зато права свои качают, хорошо попив крови с обякновенных людей! Большое Вам спасибо.
   Елена, Рахов
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: